Hedersmedlem Bengt Svensson

Bengt Svensson

Erhöll 5 maj 2022 – Förtjänsttecken i guld av Nils-Erik Jerlemar (Ordförande Riksförbundet Svensk Fotografi) och bevis för hedersmedlemskap av Kenny Fransson (Ordförande Ystads Fotoklubb)

Motivering:

Efter 40 år i fotoklubbens styrelse, varav 4 år som vice
ordförande och 33 år som ordförande, avgick Bengt Svensson vid årsmötet 2022-03-10

Bengt var drivande och fick fart på verksamheten vilket redan 1986 resulterade i en riksomfattande fototävling som presenterades i ”Bollen” i samband med femtioårsfirandet av Fritidsutställningen 1936.
Ett par år senare arrangerade vi klubbens första Jubileumsutställning på Ystads Konstmuseum i samband med att klubben firade 40 år 1988, vilket också manifesterades i en stor galamiddag med företrädare för kommun och Riksförbund.

Med Bengt blev det händelserika år för fotoklubben. Många intressanta klubbmöten (i växlande lokaler), studiebesök, utflykter, tävlingar och studiecirklar har passerat revy under åren, liksom utställningar på olika platser i staden. Den första jubileumsutställningen följdes av flera – 1998, 2008 och 2018. SkåneFoto 2012 inte att förglömma. Utbytet med våra vänklubbar i Skåne och Danmark har också varit mycket givande.